Blog

view:  full / summary

Vrijdag 10 augustus 2012

Posted by Jessica on August 24, 2012 at 3:15 AM Comments comments (0)

Vrijdag 10 augustus 2012, Orlando, Florida USA

Vandaag is de dag dat we weer afscheid moeten nemen van het mooie USA. We hebben er helemaal geen zin in.

Roon is er gewoon een beetje chaggi van. Nou, anders ik wel. We willen niet naar huis. We hebben het zo vreselijk naar onze zin hier. Kids doen het goed, iedereen heeft plezier en we genieten echt optimaal van het samen zijn met ons gezin. We hebben een pittige tijd achter de rug en deze vakantie heeft ons echt goed gedaan.

Het is dan ook fijn om te merken dat we alles los hebben kunnen laten wat met werk, huis, post en andere vervelende activiteiten te maken heeft. Super! Daar is vakantie voor bedoeld.

 

Vandaag mogen we wel extra lang genieten van onze kamer. Dit heeft Roon onderhandeld toen wij onze klacht indienden bij Animal Kingdom Lodge. We mogen blijven tot 17.30 uur, super!

 

We staan relaxt op, ik begin met pakken van de koffers en goed te bekijken wat waar in moet. Dit omdat de kinderen een kleinere koffer hebben maar daar wel gewoon 23 kilo in mag. Ik heb een bakbeest van een koffer (hoe zou dat zo komen? ;-)) maar die gaat al heel snel over zijn gewicht heen (komt me ook bekend voor…….)

 

Roon wordt ietwat zenuwachtig en bedenkt zich dat hij toch die extra koffer had moeten kopen. Ik ga gestaag door met passen en meten en 1,5 uur vouwen, proppen, passen en meten gaan de ritsen met gemak dicht en zit alles erin. Top!

Onder het pakken heeft Roon ontbijt op de kamer laten komen zodat we rustig verder konden pakken, super geregeld. De kids vermaken zich met tv kijken, Ipad spelen en door de kamer springen. Af en toe ligt er dan ook eentje plat tussen de koffers en moet er getroost worden, maar dat is de risico van het vak he!

 

Mika wil heel graag nog even naar Downtown Disney en Roon en ik vinden het erg leuk om een ‘Sammy J Peppers’ te doen. Ik zal even uitleggen wat dat is. In 2003 zijn we naar Canada geweest en hebben we de 1e avond bij Sammy J Peppers in Granville Island, Vancouver gegeten. Dat was super gezellig. 3 weken later eindigde daar ook weer onze vakantie met een diner op de laatste avond. En toen we er voor het eerst zaten zeiden we tegen elkaar ‘let op, over 3 weken zit je hier weer en is de vakantie voorbij gevlogen’. En inderdaad 3 weken later zit je er weer en is je vakantie voorbij.

Dit noemen wij een ‘Sammy J Peppers’ doen.

Dit jaar zijn we op de 1e echte dag begonnen met een overheerlijke lunch bij Earl of Sandwich in Downtown Disney samen met Robert-Jan en Yvonne.

Dus dit jaar doen wij onze Sammy J Peppers bij Earl of Sandwich. Deze keer zonder gezelschap van Robert-Jan en Yvonne maar we maken er wat van.

 

Dit keer heeft Mika geen zin om onder de sproeiers door te lopen want hij heeft zijn zinnen gezet op de speelgoed winkel. Hij kan daarin erg doortastend zijn (en dan druk ik me nog netjes uit ;-)

Coco zal het allemaal worst wezen, die kiest uiteindelijk voor de 3e keer een Minnie Mouse uit en is dik tevreden. Mika niet……….die neemt de tijd…….ongeveer een half uur zo niet langer totdat Roon de limiet stelt dat hij binnen 5 minuten iets gekozen moet hebben. Oeps……

We stellen hem voor om iets uit te kiezen bij de Lego Store ipv de Disney Store. Hij wil graag nl de Professor hebben van Cars 2, maar die is daar niet te verkrijgen dus we moeten hem toch afleiden.

Uiteindelijk kiest bij een Lego helikopter uit en hij maakt de deal met papa dat ze deze thuis pas in elkaar gaan zetten……..lastig,…….lastig……maar oke we hebben een deal.

Ik heb van Roon al een super gave Mickey knuffel gekregen (zwart/wit) Zo lief!! En vandaag kreeg ik een pin met ‘love’ erop voor aan het keycord. Verwennerij!!


 

De lunch heeft weer heerlijk gesmaakt en omdat het zo bloedvergeten heet is gaan we snel naar de auto en genieten van we het ‘starten op afstand’. Dan is de auto al lekker koel als we instappen.

 

We rijden terug naar het hotel, halen de auto leeg met de rest van de zooi. Uiteindelijk wordt het toch weer een beetje proppen met alle knuffels die de kinderen ondertussen verzameld hebben, maar dat nemen we mee als handbagage.

We bellen met de Bell Desk om onze koffers te laten ophalen en te laten wegen. Dan kunnen we hier nog wat dingen omgooien als een koffer te zwaar blijkt te zijn. Dit is beter dan op zo’n vliegveld waar allemaal mensen om je heen staan. Geeft toch altijd wat meer stress.

De dame van Bell Desk is super vriendelijk en biedt aan om de koffers te wegen als wij uitchecken. Ik hou de boel natuurlijk wel in de gaten want je weer maar nooit wat er in je koffer gestopt kan worden.

 

Alles klopt precies! De zwaarste (die van mij ;-)) weegt 22,9 kilo. Top! Roon ook blij.

 

Omdat het toch een vrijdag is en er wat drukte wordt verwacht op de weg gaan we op tijd weg. We rijden het laatste stukje met onze prachtige Suburban en in tegenstelling tot de voorspellingen kunnen we in 1x zonder file doorrijden. Super.

 

We vinden Dollar zonder problemen en onze auto wordt gecontroleerd. Ik gooi de laatste ellende eruit en mik het in de prullenbak. Mika is ondertussen in slaap gevallen, was echt bekaf, en krijgen we eigenlijk met geen mogelijkheid wakker. Hij zal toch moeten want ik loop met de buggy, rugzak, fototas, handtas en een rolkoffer. Roon heeft een wagentje volgestouwd met koffers en daar kan echt geen moppie meer bij.

Maar het komt allemaal goed en hij wordt fijn wakker en vindt het meteen interessant op het vliegveld, flexibel kind.

 

We zijn blij als we de koffers kwijt zijn bij de incheck. Helaas komen we daar wel tot de conclusie dat onze vlucht vertraging heeft van 20 minuten. Oeps……….en we hadden maar een overstaptijd van 40 minuten maar dat wordt nu wel heel drastisch verminderd. Dat wordt rennen dus straks of een overnachting in Atlanta. We zullen het zien.

 

We nemen nog een lekkere wrap bij Outback Take Out en de kinderen rennen nog even lekker rond. De vlucht duurt maar een uurtje, maar de tijd om de overstap te halen wordt korter en korter.

De dame van Delta heeft gezegd dat we ons best moeten doen om het te halen, maar redden we het niet dan zorgen zij voor de rest.

 

Gelukkig wordt er in het vliegtuig al omgeroepen om asjeblieft te blijven zitten en mensen die een ‘close connection’ hebben eerst te laten uitstappen. Wij zitten gelukkig vooraan en nemen de benen………..althans………Roon en Mika. Ik wacht met Coco op de buggy. Roon vraagt zich af of we deze niet beter achter kunnen laten, maar mooi niet. Deze buggy hebben we hard nodig en heeft veel geld gekost, dan maar een nacht in Atlanta.

Uiteindelijk komt de buggy eraan en ren ik gauw naar de mannen toe. Onderweg kom ik nog een hak van een schoen tegen en denk ‘lullig’ en ren snel verder.

 

We moeten van Gate A naar Gate F. Verder uit elkaar kan het gewoon niet liggen. Wat een pokke end lopen zeg. Dit gaan we niet halen. We zijn alleen al 5 minuten bezig met Gate A af te lopen. Roltrap op, roltrap af…….zweet in de bilnaad zal ik je zeggen. En dat allemaal met de buggy met Coco erin, ik word er handig in. Binkie doet het super! Die rent braaf mee en maakt er een spelletje van. Topper!

 

De afgetrapte hak die ik zag liggen was dus van Roon en die loopt al de hele tijd scheef. Lullig dus.

 

We komen uiteindelijk aan bij een metro achtig ding wat ons van A naar F gaat brengen. Cool! Het duurt wel even maar is vele malen sneller dan lopen.

Als we komen aanlopen wordt er al geroepen naar ons om de namen door te geven. We zijn nog net op tijd!!!

Er staan al wat mensen te wachten die graag mee willen op onze plaatsen maar die hebben nu mooi pech gehad. Nanananana.

We zitten lekker Economy Comfort en we hebben fijne plaatsen.

Coco dondert meteen in slaap als ze eenmaal in de stoel zit. Haar buurman (bij raamplaats, MD11 toestel dus met ze 3e naast elkaar) heeft oordoppen in, ooglapje op en de deken hoog opgetrokken. Dit blijft overigens zo tot op het moment dat de sluis aan het vliegtuig zit in Amsterdam en de deuren open gaan. Hij heeft de hele reis geen boe of bah gezegd en is niet van zijn plaats geweken. Zelfs niet om te plassen…….heel bijzonder. We zagen zijn gezicht pas toen hij het vliegtuig uitliep.

Overigens heeft hij wel een aantal keren een schop van Coco te verduren gehad. Die is op haar stoel gaan liggen (en gedeeltelijk bij mij) en ging af en toe verliggen waarbij ze hem per ongeluk trapte. Daar maakte hij geen punt van dus wat mij betreft de ideale reispartner ;-))

 

Coco heeft de hele vlucht liggen tukken en heb ik wakker moeten maken voor de landing. Heerlijk zeg. Dat heeft er voor gezorgd dat ik ook af en toe de ogen dicht kon doen.

 

Mika is een ander verhaal. Heeft veel korter geslapen en met name zijn buurvrouw (aardige dame die reisde met haar gezin, uit Leiden) en papa bezig gehouden. En kletsen!! Wat een maf kind is het toch ook he! Die vraagt iedereen maar net waar hij zin in heeft.

 

Hij is wel erg moe en trekt ook wat witjes weg. Gelukkig zijn we er bijna.

Op het moment dat we zijn geland en gaan taxiën spuugt hij ineens alles onder. Last van de jetlag, arm mannetje. Dit heeft hij voorgaande jaren ook gehad. Zijn lichaam heeft gewoon last van de jetlag.

Hij knapt wel weer snel op maar hij mag nu wel lekker in de buggy zitten. Coco heeft tenslotte prima geslapen. Ze vindt het prima, en loopt lekker met ons mee. Ze ziet ook duidelijk dat Mika ziek is en is ook bezorgd om hem. Ze zijn echt lief voor elkaar die 2. Net als papa en mama ;-)

 

De auto staat lekker dichtbij en nadat de koffers hebben gepakt (we hebben er niet op hoeven wachten want ze kwamen net langs toen wij aan kwamen lopen) en lopen nonchalant de douane door.

Roon en ik krijgen een dikke grijns en lachen naar elkaar als de douane door zijn gekomen.

 

We zijn weer thuis!!!

 

 

Donderdag 9 augustus 2012

Posted by Jessica on August 24, 2012 at 3:10 AM Comments comments (1)

Donderdag 9 augustus 2012, Orlando, Florida USA

Vandaag onze laatste dag in Disney. We hebben voor 3 dagen een Hopper pasje en vandaag maken we gebruik van de laatste. Er staat veel op het programma! We komen ogen en oren te kort, we willen nog zoveel dingen doen.

 

We merken ook dat het wel vermoeiend is, met name voor de moppies. Ze houden zich kranig, maar door de warmte is het soms wel pittig voor ze. Het is dan ook heerlijk om te weten dat er in Fantasyland een aantal wagonnetjes staan van Dumbo. De olifanten, kamelen en apen (uiteraard niet echt) spuiten je daar nat! Heerlijk die verkoeling.

 

Van 8.00 tot 9.00 uur zijn het Magic Hours. De gasten van de Disney hotels en resorts mogen dan een uur eerder naar binnen dan de andere gasten. Top!

Helaas zijn we niet de enige die dat hebben bedacht. Voor onze neus rijdt net een bus weg, maar gelukkig hoeven we niet lang te wachten. We moeten wel blijven staan, voor het eerst! Dus Coco in de houtgreep bij mij, de buggy ergens tussen geparkeerd en Mika bij papa. We verbazen ons dat het toch nog steeds erg druk is, jeetje zeg! We zijn zeker niet de enige mafketels die vroeg op staan.

 

We weten waar we heen willen en dat is naar Fantasyland. We beginnen met het scoren van Fast Passes, dat gaat goed. Het valt in het park zowiezo erg mee qua drukte. We denken dat de meeste gewoon voorin beginnen.

We kunnen snel terecht bij Micky’s PhilharMagic in 3D. De kinderen moeten er even aan wennen, maar ze vinden het erg leuk. Coco grijpt om zich heen om alles te pakken en ze kijken allebei op als ze water in hun gezicht krijgen of de wind in hun haren voelen. Erg leuk gedaan alleen wel een beetje luid. Volumeknop had iets lager gemogen wat oma betreft ;-)

 

Dan snel door naar Winnie de Poeh. Is Coco helemaal gek van dus die geniet onwijs. Voor ons is er niet veel aan, maar als Coco geniet is het prima.


 

We hebben de vaart erin zitten! We hebben gratis fast passes gekregen voor Dumbo……jippie!! Dus we duiken weer in dat olifantje en maken ons kermis ritje, niet veel soeps, maar wederom, kids vinden het erg leuk. Mika zegt wel heel bijdehand dat de vliegtuigjes op de kermis hoger gaan ;-)

 

We snellen dan met waar andere Fast Passes naar Peter Pan. Ook erg leuk gedaan! We hebben er een lekker tempo op zitten op deze manier. Aangezien we vroeg zijn begonnen is dat helemaal mooi.

 

We zijn wel toe aan wat te drinken, het blijft tenslotte Florida en dus erg warm. Zorgen voor voldoende vocht is een must.

We komen dan heel stiekem langs Tomorrowland Speedway en tja………..dat vinden de mannen dan wel weer erg leuk om nog eens te doen. Dus……….chickies halen wat te drinken, doen een plasje en de mannen in de rij voor een ritje op het circuit. De wachttijd is niet lang dus dat is helemaal mooi. De meiden zitten lekker onder de plu in de schaduw en Coco houdt zichzelf nat met water uit het fonteintje, ook lekker verfrissend. Lekker moppie.

 

Het lijkt wel of de temperatuur vandaag nog hoger is……..we willen echt even afkoelen, we lopen naar de Splashzone bij de treintjes van Dumbo. Heerlijk!! Wat koelen we lekker af. De kleding is zeiknat, maar dat mag de pret niet drukken, we hebben het echt even nodig en het is niet vervelend om zo nat te zijn want alles droogt zo weer op.


Ondanks de mindere ervaring in de rij bij de Barnstormer (Goofy) wil Coco het toch nog graag even proberen. Het is nog geen 10 minuten wachten dus we zijn zo aan de beurt. Gelukkig vallen er deze keer geen mensen om door de warmte. Coco gaat nu een rondje met papa, hij kan haar toch wat steviger vast houden dan ik en dat geeft haar duidelijk weer vertrouwen. In het begin kijkt ze nog een beetje benauwd maar daarna verschijnt de grijns alweer. Het is een ritje van niks dus we staan ook zo weer buiten.

 

We nemen de trein naar Frontierland en genieten van het windje wat zo ontstaat, heerlijk wat verkoeling.

 

We hebben voor Fast Passes voor de Big Thunder Mountain Railroad en deze keer ga ik met Mika mee. We zijn hier ook best weer snel aan de beurt. De normale wachttijd is dik een uur, nou daarvoor zou ik nergens in de rij gaan staan, niet in deze hitte. Er ontstaat wat commotie omdat er mensen voor hebben zouden gedrongen met het verplaatsen van een rij. Nou zal mij worst wezen, we komen allemaal wel aan de beurt. Voor mij staat een Spaans sprekende dame. Zij is de enige die voor mij staat, de rest van de grote groep waarbij ze hoort, staat achter haar. Alsof ze denkt dat ik iedereen nu ga voorlaten? No way.

Het mooie is dat op een gegeven moment er een ‘party of 2’ gevraagd wordt. Ze hebben precies nog een karretje over voor Mika en mij, top! We mogen uit de rij komen en meteen plaats nemen. We gaan ineens zo snel dat papa en Coco nog niet klaar stonden om een foto van ons te maken. Jammer!

 

Het is een erg leuk ritje, Mika vindt het fantastisch. Hij zegt de hele tijd tegen mij ‘mama, ik zag je wel lachen hoor’. Grappig kind.

 

Daarna gaan we lekker naar het hotel, we hebben allemaal behoorlijk wat honger gekregen en bestellen wat op de kamer. Allebei een heerlijke sandwich (niet van die lullige dingen zoals hier in NL hoor) Er komt altijd een berg friet bij en allerlei sausjes, toppie! De kids eten de frietjes en we genieten even van de koelte op de kamer.

 

We besluiten een duik te nemen in het zwembad horende bij het hotel. Er lopen ontzettend veel ‘badmeesters’ op en neer over het terrein. Ze houden alles in de gaten. Eentje is zo fanatiek bezig met heen en weer lopen en knikken dat ik hem verdenk van een tik, kan niet anders zo mallotig als hij op en neer waggelt.

Mika mag helaas niet zijn snorkel gebruiken, jammer de bammer. De glijbaan moeten de kinderen alleen vanaf, we mogen ze niet begeleiden, zelfs Coco niet. Beetje jammer want zo kunnen de kleinere kindjes er niet van genieten. Ik snap er eerlijk gezegd ook niks van. Het stelt echt geen ruk voor, maar goed. Ik ga braaf onderaan de glijbaan staan en Roon zet ze bovenaan klaar. Uiteraard hebben ze allebei bandjes om en is er niks aan de hand. Coco moet wel even leren dat ze gaat liggen of haar benen wijder doet als ze blijft zitten want die komt een paar keer op de kop naar beneden. Grootste lol uiteraard dus ik maak er ook maar geen probleem van. Nog een keer en nog een keer en nog een keer……..

 

Maar…………we willen nog wat meer doen vandaag! We willen de avond doorbrengen in Animal Kingdom……….

Daar komt helaas weinig van terecht. Als we aankomen vinden we het verdacht rustig, ook trekt er veel volk naar de parkeerplaats. Het zal toch niet om 19.00 uur sluiten?? (we komen om 18.10 uur aan) En jawel hoor, stelletje doosups (nieuwe woord van Mika uit Madagascar 2) zijn wij ook zeg. Dus snel bepalen wat we willen zien, help!!

 

We kunnen nog net terecht bij Festival of the Lion King. Mazzel dat we hebben, de kids vinden het fantatisch. Een soort van optreden met alle dieren uit de Lion King, de liedjes en weet ik wat nog meer erbij. Super leuk!

 

Ondanks dat we ontzettend balen dat we niet meer van Animal Kingdom kunnen zien hebben we toch genoten en weten meteen………..hier gaan we nog een keer naar terug!

 

Omdat onze planning in de war loopt pakken we de bus terug naar het hotel. Het begint lekker donker te worden……..en net als we de bus in stappen barst er een flinke tropische storm los. Het frist wel even lekker op zeg!

 

Het is wel even proppen in de bus. Irritant om te zien dat een mevrouw met 2 kleine jongetjes 3 plekken in beslag nemen. Ze had er net zo goed eentje op schoot kunnen nemen. Wij maken wel plaats voor een meneer die minder te been is. Op mijn beurt krijg ik weer een plekje aangeboden door een vriendelijke meneer en zo kan ik Coco op schoot nemen en blijft Mika zich vasthouden aan papa.

 

Snel de bus uit en kijken of er ergens nog een plekje is om te eten. Roon regelt dat we bij Jiko terecht kunnen. super! Dat wordt leuk!

We kleden ons even om, frissen ons op en kunnen al snel aan een mooi tafeltje terecht met een rond zithoekje zeg maar. Super gezellig. Het is al wat later maar de kids doen het super. Wat zijn we toch trots op ze zeg! Eerst kleuren ze de tafel onder en daarna is het tijd voor een spelletje op de Ipad of DVD-je. E kiezen samen voor de pizza en eten ook vooraf heerlijk met het brood mee.

Als hoofdgerecht kiezen we vis, dat smaakt echt stukken beter dan het vlees van de dag ervoor! Top! Ook weer een lekker wijntje erbij (en Mojito vooraf ;-) en het feest is compleet. Wat een super dag en een fantastische afsluiting!

 

Morgenavond vliegen we naar huis…………daar denken we nog maar even niet aan.

 

Liefs

 

 

 

Woensdag 8 augustus 2012

Posted by Jessica on August 24, 2012 at 3:10 AM Comments comments (0)

Woensdag 8 augustus 2012, Orlando, Florida USA

Na een goede nacht staan we fris en fruitig op. We hebben een drukke planning vandaag! Er valt zoveel te doen.

 

We besluiten snel op pad te gaan en wat te eten te scoren in Disney. Dan kunnen we een beetje tempo maken voordat het echt te warm wordt.

 

Bij de Bakery in Main Street halen we een banaan, yoghurt met cereals, croissants en wat water. Hup, iedereen de croissant in de hand en gaan met die banaan. We hebben een missie!

Al buggy duwende eet ik mijn croissant en steken we in 1x door naar Frontierland (dacht ik) en daar gaan de mannen in de Big Thunder Moutain Railroad (alwaar Roon de Spiderman bril van Mika verliest…..hebben we net in Miromar Outlet gekocht deze zomer) en daarna als de brandweer door naar Splash Mountain.

Ik sta samen met Coco braaf te wachten langs de railroad zodat ik een foto kan maken, mooi niet, de mannen zijn hem via een andere uitgang allang gepeerd en staan al in de rij bij https://disneyworld.disney.go.com/attractions/magic-kingdom/splash-mountain/" target="_blank" rel="nofollow">Splashmoutain. Daar staan we dan mooi te wezen met ze tweetjes.


You need Adobe Flash Player to view this content.


 

Op naar Splashmountain en we kunnen goed zien hoe de mannen naar beneden denderen in de boomstam en in het water terecht komen. Ik heb het bewijs op film! Leuk!

 

Het is wederom een warme dag, iedereen moet veel drinken. We zoeken de koelte op bij Monsters Inc Laugh Floor. Eerst vragen we ons af of het wel leuk is, maar het is zeer zeker wel grappig om te doen. Al was het maar vanwege het feit dat je er even koel zit ;-)

Nee zonder gein, het was echt wel lachwekkend.

 

We gaan dan nog een keer naar de Barnstormer want daar wil Coco graag in, zij heeft mogen kiezen omdat Mika vandaag al 2 stoere mannen dingen heeft gedaan met papa.

De wachtrij is niet heel erg lang maar toch dendert er even een mevrouw voorbij die er langs wil. Het zal allemaal wel, je doet je best maar.

 

Op een gegeven moment halen wij deze mevrouw weer in. De groep waarmee ze is (dochter met kleinkind etc) zijn al veel verder in de rij. Iets aan haar houding vertrouw ik niet. Ik wil net Roon zijn mening vragen, draai me om en ze klapt zo zijwaarts tegen de grond aan. Ik heb nog nooit iemand zo tegen de vlakte zien gaan. Dat meisje ziet haar moeder gaan en is in paniek, logisch ook en we laten ze er langs. Ik roep om hulp ‘is er een dokter in de zaal’ en gelukkig is er meteen een mevrouw die komt helpen. Gelukkig maar.

Waarschijnlijk heeft ze te weinig gedronken, gegeten en is het te warm voor haar geweest.

Coco is zo geschrokken (die had ik aan de hand) en moet vreselijk huilen. We staan in 1x wel vooraan in de rij en we stappen snel in de achtbaan. Coco vindt er niks aan en moet nog steeds huilen en zegt maar dat ‘mevrouw gevallen’ is. Het heeft indruk op ze gemaakt, de schatjes.

 

We proberen ze maar uit te leggen dat het belangrijk is om veel te drinken met dit warme weer. Dat snappen ze gelukkig beiden goed.

 

Zelfs dagen later refereert Mika nog aan de mevrouw in het roze shirt (de kleur heb ik dan weer niet onthouden maar binkie wel) Hij zegt dan ineens ‘je moet genoeg drinken, anders ga je vallen’. Ik snapte er niks van. En toen legde hij uit ‘net als die mevrouw in het roze shirt bij Goofy mama’.

 

Coco heeft even haar buik vol van Goofy en we besluiten verder te gaan.

 

We pakken de monorail (wens van Mika) en gaan richting https://disneyworld.disney.go.com/destinations/hollywood-studios/" target="_blank" rel="nofollow">Disney Hollywood Studio’s. (DHS) Helaas gaat de monorail niet tot daar maar moeten we ook nog een stukje met de bus.

Ik vraag aan iedereen of ze nog even wat willen drinken maar niemand wil. Ik vraag Coco nog even expliciet want dat is grootste zuipschuit van allemaal, maar ik krijg de volgende reactie ‘mama, ik zei toch al, ik niet!’.

En dat voor een 2,5 jarige! Wijsneus! Ik moet mijn lach inhouden als ik het haar hoor zeggen. We moeten even wachten op de bus naar DHS maar als deze er is duiken we lekker achterin en genieten van de airco. Wat een genot!! Even de oksels laten drogen ;-))

 

De bus brengt ons lekker snel naar DHS. Het ziet er gezellig uit! Heel anders dan Magic Kingdom. Leuk!

We hebben trek dus als eerste op zoek naar een leuk tentje om te eten. Leuk is hier in Disney een relatief begrip. Super leuk is het niet, maar als het maar lekker is. We komen bij ABC uit en ik moet zeggen, best lekker!! Coco en Mika vermaken zich met het halen van servetjes, bestek en andere zooi. De ketchup en mayo tap ik zelf maar even in want anders weet ik zeker dat iedereen straks onder zit.

Het is echt een gezellig sfeertje in DHS!

Het blijft enorm warm, we verliezen heel wat vocht en proberen dat goed aan te vullen, maar soms dan komen we toch tot het kookpunt. We kiezen dan voor de beste oplossing. Koud water over je hoofd. Roon zijn kop maak ik kletsnat en ook de kinderen gooi ik wat water over het hoofd. Coco is toch degene die het hoofd koel houdt zo in de buggy ;-)

 

We doen als eerst de Backlot Tour. Hier zullen we kennis maken met de special effects van Disney films. Ik ben benieuwd. Het eerste gedeelte geeft nogal wat lawaai (ze laten daar zien hoe je met vrij simpele dingen een heel ander effect kan neerzetten) Coco vindt het niks. Zij is niet van het lawaai. Net zo als bij het doortrekken van de wc (wat hier in USA een veel harder geluid maakt dan thuis) doet ze hier haar handen over de oren. Ze vindt het zelfs zo erg dat ze maar op de grond gaat zitten met haar hoofd gebogen tussen haar knie en handen over haar oren. Arm moppie, van wie zou ze dat nou hebben?? ;-))

 

De Backlot Tour is wel erg leuk. We zien daar het Disney vliegtuig en vele andere bekende dingen uit allerlei films. Leuk om te zien. Zelfs Herbie (de Kever) staat er tussen. Daar heb ik vroeger veel films van gezien zeg. Leuk om in het echt te zien!

 

We lopen daarna een stuk naar voren voor de Parade. We nemen plaats in de zon, helaas even geen schaduw voorhanden. Het is echt onwijs leuk om de karakters uit Up, Incredibles, Toy Story etc voorbij te zien komen. Coco stopt niet met zwaaien, zo lief. Maar het is zo warm…………..geen grap meer. Zodra het voorbij is gaan we snel op zoek naar schaduw!

 

We willen heel graag nog even op zoek naar Bliksem en Takel. Deze moeten we toch gezien hebben he! Helaas is het net als bij andere karakters…………je moet er voor in de rij staan. Maar dit willen we toch wel heel graag en de rij is niet lang.

We nemen wat leuke foto’s van de kids en gaan dan snel op pad naar ons hotel. Lekker de koelte op zoeken.

 

 

We hebben, in tegenstelling tot onze plannen, toch een behoorlijke lange dag op zitten. De kids hebben zich goed gehouden zeg!

 

We hebben om 18.00 uur gereserveerd bij Jiko. Het signature restaurant van Disney. We frissen ons even lekker op en gaan dan snel naar het restaurant. Een mooi moment om voor Roon en mij wat tijd voor elkaar, lekker samen kletsen en voor de kids om even rustig een DVD-tje te kijken, Ipad te spelen of te kleuren. Ook voor hen een rust momentje op de dag. Het is best pittig zo voor ze met deze temperaturen.

 

We kiezen allebei vooraf een lekker mojito, smaakt goed onze favo cocktail. Vooraf assortiment brood met verschillende dipjes. Hoofdgerecht kiest Coco wederom vis en Mika pasta. Gelukkig allemaal kleine porties, dat doen ze echt goed.

Wij kiezen voor de Filet Mignon, deze blijkt helaas erg zout te zijn. We kunnen de aanvulling qua zouten wel gebruiken, maar qua smaak is het gewoon minder.

Ook komen ze met het hoofdgerecht als het voorgerecht nog niet op is en nog niet is weggehaald. Vinden wij toch niet echt prettig en professioneel.

De wijn is erg lekker. Roon heeft uit de uitgebreide Afrikaanse wijnkaart een lekkere rode wijn gekozen. Het heet Three Cape Ladies. Genieten.

 

De kids doen het super en gedragen zich fantastisch, wat een kleine wereldreizigers zeg. Bedenk je even………Mika is 4,5 jaar en al 3x (!!!) in Amerika geweest. Ik denk dat we mogen stellen dat hij meer heeft gezien dan een gemiddelde volwassenen. Mazzelaar dat kleine mannetje, hopen maar dat hij het kan waarderen als hij wat groter is.

 

We duiken daarna lekker de kamer op, wij kletsen nog even op het balkon als de kids gaan slapen. Heerlijk genieten van ons verblijf!

Enjoy!!

 

 

 

 

 

Dinsdag 7 augustus 2012

Posted by Jessica on August 24, 2012 at 3:10 AM Comments comments (0)

Dinsdag 7 augustus 2012, Orlando, Florida USA

We zijn alsnog redelijk bijtijds wakker ondanks dat we zo laat gingen slapen. Mika vindt zijn stapelbed helemaal te gek, blije prei.

 

Een reden dat we ook zo vroeg wakker zijn is de enorme herrie in de kamer. Ik weet niet welke airco, liftschacht of vliegveld dicht bij onze kamer ligt, maar dit kan dus niet, je kunt gewoon niet slapen van het lawaai. Voor dit geld? No way.

Tevens komt ons balkon (begane grond) uit op het looppad naar de bushalte welke om de hoek van onze kamer is. Daar stopt dus om de haveklap een bus en komt er een lading volk uit of gaat daarheen. Tot s’avonds laat (Disney is ook sommige avonden tot 2.00 uur open of zo) hoor je mensen langs lopen en kletsen. We hebben geen uitzicht, behalve op de bushalte. We zijn behoorlijk teleurgesteld. We hebben veel van deze lodge verwacht en het is jammer om te zien dat er nog geen 24 uur voorbij is en het voor ons zo heeft uitgepakt.

We zijn echt geen grote zeurkousen maar dit kan je gewoon iemand niet aandoen, niemand niet. We hebben het gevoel (zo donker is het ook) dat we zijn weggestopt in de kelder. Nagenoeg geen licht van buiten omdat we onder het afdak liggen van de route naar de bushalte. Ik zal een foto toevoegen om het te laten zien.

 

Roon is boos (en dan druk ik me nog zacht uit) Hij kleedt zich aan en gaat naar de balie. Binnen het half uur is hij terug met een grijs. We krijgen een andere kamer met savannah zicht, we mogen vrijdag tot 18.00 uur in de kamer blijven en we hebben een aantal Fast Passes gekregen.

We laden de spullen weer in de koffers, bellen de Bell Desk en laten de spullen ophalen en gaan snel op pad naar Disney. We laten onze vakantie toch niet vergallen door dit soort dingen? Mooi niet! Wij zijn in Disney World en we gaan genieten, dat neemt niemand ons af.

 

Bij aankomst wordt netjes de rugtas gecontroleerd en staan we snel binnen. 1 ding is zeker………..het is warm!!! Veel drinken dus, want we zullen best wat stukken gaan lopen. (behalve dat kleine monster want die zit in de buggy onder een afdakje ;-))

 

We nemen de Walt Disney World Railroad naar Fantasyland. We ontdekken daar meteen de splashzone (zoals wij hem noemen) van Dumbo. Heerlijk!! Schoenen uit (mocht achteraf niet) en heerlijk onder de sproeiers van de olifanten staan etc.

Dat is even goddelijk in deze warmte zeg!

 

We gaan in de Barnstormer (Goofy) achtbaan en zelfs Coco vindt het hylarisch. Het duurt nog korter dan een flinke wind dus we zijn ook zo weer klaar. Gelukkig was het geen lange wachtrij dus wie weet straks nog een keer.

We gaan daarna vliegen met Dumbo, vinden de kids leuk ;-)

 

De mannen gaan in Tomorrowland Speedway. Wachten is een half uurtje. Ik probeer Coco in slaap te rijden en wiebelen met de buggy, maar dit is een echt klein Lootje……niet stuk te krijgen. Die ligt wel even heerlijk te chillen in de buggy maar dartelt ook al snel weer op en neer als er niet meer gewiebeld wordt. Het is te warm om maar even een stukje op en neer te lopen dus dan maar niet.

 

Om 15.00 uur is de Celebrate Today Parade en daar gaan we lekker op tijd voor klaar staan. Lekker in de schaduw en even bijkomen. Het ziet er allemaal wel erg leuk uit hoor! Ik vraag me dan altijd weer af of die mensen een soort van airco systeem in hun pak hebben, anders klap je toch zo tegen de grond van de hitte? Zonder zo’n maf pak aan is het al niet uit te houden…….

 

Coco zwaait heel pittig naar iedereen, Mika trekt zich een beetje terug. Teveel lawaai en toch wat overdonderd door de ‘bekende’ figuren die voorbij komen.

 

We besluiten nog even naar de Jungle Cruise te gaan want daar hebben we een Fast Pass voor dus we kunnen ook meteen instappen. Het verhaal wat het meisje ophangt om ons te vermaken is leuker dan de tocht zelf. Het was zeker wel humoristisch!

 

En dan lekker in de bus terug naar het hotel, heerlijk de verkoeling opzoeken. Het is later dan gepland dus we kleden ons snel om want we gaan eten bij Sanaa in Kidani Village.

 

We moeten nog onze nieuwe kamer betrekken dus we melden ons aan de balie. We krijgen een mooie lichte kamer met uitzicht op de savannah. Niet het gedeelte waar de giraffen lopen maar er valt genoeg te zien. We kunnen hier ook lekker op het balkon zitten en genieten van het uitzicht. De kamers is hetzelfde alleen hebben we nu 2 Queen bedden. Dat wordt opsplitsen vannacht ;-))

Je hoort ons niet meer zeuren, we zijn dik tevreden. De kids leggen we allebei in een ledikant, (kan nog niet met Mika)

 

Volgens de voorschriften mag je geen slippers aan en moet je netjes gekleed gaan. Je snapt wat het overgrote deel aan heeft……..slippers en een slobber korte broek. Nou, wij niet! Wij gaan netjes gekleed aan tafel. Ik wel met Birkenstocks want dat is het enige wat ik bij me heb op mijn bergschoenen na. Mijn nette schoentjes ben ik vergeten………gelukkig heb ik wel mooie rode teennagels dus dat ziet er wel weer hip uit al zeg ik het zelf.

 

Het eten is prima, niet onwijs subliem, maar zeker goed te eten. De dame van de bediening doet haar best om ons het naar de zin te maken. Ook als Roon zijn overheerlijk dessertwijn omgooit krijgt hij gewoon netjes een nieuwe.

 

De kids vermaken zich uitsteken en eten ook goed. We zitten echt te genieten, lekker hoor!

 

Op de kamer kiepen we de kids snel in bed. We genieten nog even na van deze mooie dag en avond en duiken het balkon op met een flesje wijn. Heerlijk!

 

Halverwege de nacht vindt Mika zijn ledikant toch echt te klein en kan niet lekker liggen. Omdat ik al apart in een Queen bed was gaan liggen duikt hij bij mij in bed. Af en toe krijg ik een trap of een arm in mijn gezicht (mannetje trekt altijd naar je toe als je met hem in 1 bed ligt) maar we slapen prima!

 

Morgen weer een Disney Dag! Jippie!!

 

Maandag 6 augustus 2012

Posted by Jessica on August 24, 2012 at 3:10 AM Comments comments (1)

Maandag 6 augustus 2012.

Key West naar Lake Buena Vista, Orlando

Vannacht rommelige nacht. Coco had het koud en was 2x wakker en daardoor werd Mika ook wakker. Roon niet, die slaapt door ;-)

Rustig aan wakker geworden, gister was het tenslotte laat geworden. Heerlijke gegeten bij Louie's Backyard. Allebei heerlijke tonijn, witte wijn, salade en de kids een overheerlijk vers visje op speciaal verzoek van Coco. Weer dezelfde meneer in de bediening dus erg gezellig en relaxt. mooi plekje in hoekje meteen bankje. Super voor de kids dus.

7.45 uur wakker, rustig aan alles opruimen, koffers pakken en ontbijten. Review over hotel volgt later nog. We hebben daar zo onze opmerkingen over.

Mika maakt met papa een omelet met alles erop en eraan. Coco werkt wat salami naar binnen en een croissant. Het is geen grote eter, thuis ook niet dus we maken ons er niet druk om. Ze zorgt gedurende dag dat ze van alles binnen krijgt.

Om 10.35 uur zitten we in de auto op weg naar Disney. Het is een lange rit vandaag met name over de Overseas Highway. Daar mag je niet hard rijden, schiet niet op dus relax modus aan en genieten van het uitzicht. Alhoewel uitzicht..........tropische regenbui die wat langer duurt dan normaal. Poeh zeg! Wat gaat het er op!

Kids achterin met een DVD-tje en papa en mama relaxen met een muziekje en lekker kletsen. Life is good!!

We gaan aan het einde van de Overseas Highway nog even de weg af naar de Publix, kopen een lekker broodje/wrap, wat te drinken (zowel fris als alcholisch voor vanavond ;-) en plegen een plasje in de familie wc, dat kan allemaal in ons gezin.

Binnendoor weggetje naar Miama. We willen heel graag even naar Miami Beach op Ocean Drive. Het zit allemaal niet mee. Wegwerkzaamheden, er moet weer geplast worden en gewoon druk! Jeetje, het is net een grote wereldstad. US 1 North kan je beter maar niet rijden, we hadden beter nog even over de Florida's Turnpike of Interstate kunnenn gaan. Niet de 1e keer dat de Garmin ons een minder handige route voorgeschoteld. Dat deed ze vorig jaar ook al! Volgens Roon ben ik een betere kaart lezer want met mij al kaart lezende zijn we nog nooit fout gereden.

Miami Beach bereiken we alsnog door de drukte. Het loopt al tegen half 4 en we moeten nog naar Orlando. De tijd begint te dringen. Zoals verwacht heeft het hele stuk vanaf Key West naar Miami erg veel tijd in beslag genomen. Nou, jammer dan, WIJ zijn in Miami geweest en dat is gewoon vet cool ;-)

Coco vindt het reuze interessant...........NOT, ze valt in slaap net als we Ocean Drive op rijden. Het ziet er super gezellig uit! Lekker sfeertje!

Snel weer de Garmin aanzetten op de route naar Disney's Animal Kingdom Lodge. Mika heeft minimaal al 10x gevraagd wanneer we er nou zijn. We hebben hem maar leren meekijken op de Garmin zodat hij weet wat er nog staat te wachten...........Nog bijna 3 uur rijden. We komen laat aan in ons hotel, maar niet getreurd. We hebben 3 volle dagen Disney voor de boeg (di/wo/do) en vrijdag vertrekken we pas om 20.30 uur vanaf Orlando. Genoeg tijd dus!

De kids doen het super, horen we eigenlijk niet. Af en toe wat te eten of drinken naar achter doorgeven of een DVD-tje verwisselen, geen probleem. Heerlijk zulke lieve kids!!

We stoppen onderweg nog even om te plassen en wat drinken te halen. Zo kunnen de kids nog even de benen strekken voordat we aan het laatste stukje beginnen. Het begint er hier al wat bewoonder uit te zien, grappig.

 

We komen uiteindelijk om 20.30 uur aan in Animal Kingdom Lodge. De lobby ziet er fantastisch uit, dat beloofd wat!

Roon is snel aan de beurt bij checkin en ze controleren alle gegevens. Roon vraagt nog even na of ze de boodschap van gister goed hebben begrepen. We moeten echt een kamer hebben waar geen dieren, stof oid aanwezig is. Dit met name omdat de kamers vloerbedekking bevatten moet het goed schoon zijn.

Ze kijken Roon aan alsof hij net geland is met zijn UFS. (Unidentifed Flying Suburban) Nee, die boodschap is niet doorgekomen, is dat erg? Euh…ja!

Dus er wordt wat rond gebeld en gedaan en ze vragen ons om geduld te hebben zodat ze een schoonmaak ploeg naar de kamer kunnen sturen en de filters kunnen vervangen. Nou, dat laatste is wel erg overdreven, maar al controleren ze maar even of alles goed schoon is dan zijn wij al blij.

De vraag van Roon waarom het niet is aangekomen blijft onbeantwoord. Moet je nagaan………het staat op de reservering die via Expedia loopt, Roon heeft er zelf nog een mailtje aangewaagd en we hebben de dag ervoor nog gebeld. Je vraagt je af hoe het met de communicatie daar verloopt. We worden er in ieder geval niet blij van.

We worden weggestuurd en mogen ons 1 uur later melden. Kan je nagaan………….we kwamen met de moppies om half 9 aan, bekaf en dan nog lang moeten wachten. Maar goed….op zoek naar wat te eten. Alles was vol dus we kwamen uit in de kelder van het hotel (zo leek het ongeveer op) waar je een rare pizza kon krijgen. Het leek in ieder geval nergens op, kwaliteit nul!! We waren onder de indruk van de lobby, maar dat wat er daarna is gebeurd doet ons plezier telkens meer afnemen. En dan te weten wat je hier voor een reguliere kamer moet betalen………….

 

We gaan weer naar boven, maar de kamer is nog niet klaar. Ik weet al geen eens meer wat er allemaal is gebeurd, maar we konden om 22.30 uur de kamer op!! Niet normaal toch! We lopen een onwijs eind door een gang en als we de kamer instappen schrikken we een beetje. Er staat een Queensize bed (twijfelaar) en een stapelbed. Het ledikant voor Coco is er nog niet, maar eerlijk gezegd zou ik ook niet weten waar we het kwijt moeten, de kamer is klein…….en zeker niet luxe.

Maar we zijn bekaf, besluiten geen discussie te maken en snel te gaan slapen, morgen is het vast beter!

 

Truste!

 

 

 

Zondag 5 augustus 2012

Posted by Jessica on August 24, 2012 at 3:00 AM Comments comments (0)

Zondag 5 augustus 2012, Key West, Florida USA

We willen vandaag toch wat zien want we zijn tenslotte niet heel erg lang hier. Na het ontbijt in het hotel wat lekker was maar bediening wederom te wensen overliet nemen we een mooie roze taxi naar Visitor Center Mall Square, begin van Duval Street.

 

Onze taxi chauffeur is druk aan het telefoneren. Hij heeft duidelijk een te hoge rekening gekregen voor het gebruik van zijn mobiel. Hij is dus erg druk aan het bellen. Het is dat hij goed oplet in het verkeer en niet rijdt als een dolle, maar anders had hij kunnen stoppen. Dan waren we uitgestapt. Toch geen doen om zo je klanten rond te rijden. Ergste is natuurlijk dat hij niet handsfree belt.

 

Maar goed, het is niet super ver rijden dus we laten het er maar bij, het is toch vakantie en we maken ons er maar niet te druk over.

 

Mika ziet zoals altijd van allerlei dingen die hij graag wil hebben van boten tot piraten en noem maar op. Tja, we blijven helaas niet aan de gang. Het is echt wederom errug warm, poeh zeg. Het is even afzien zo. We lopen een stukje langs de haven, genieten van het uitzicht op de boten (marine boot oa) en dagtochten die af en aan gaan.

 

We starten bij Duval Street. Eerste wat we doen is water halen, warm!! Mika loopt alles en hij klaagt dan ook af en toe dat hij moe is. We vragen hem dan ook of hij straks niet meer wil zwemmen. JA! Dat wil hij wel. Dus we zeggen tegen hem dat hij dan ws niet moe is, maar het gewoon erg warm heeft en daar last van heeft. Ja, dat is het dus. We wandelen Duval Street af en het ziet er gezellig uit. Overal leuke winkeltjes, terrasjes en cafeetjes. We zien genoeg leuke tentjes waar we zouden gaan eten als de kids niet mee zouden zijn. Dat is nu gewoon niet haalbaar, en ook niet erg, dus we genieten van onze wandeling. Al hoewel……genieten, het is toch best nog een tippel die Duval Street. We zijn er eigenlijk allemaal wel een beetje klaar mee. Behalve Coco eigenlijk bedenk ik me nu. Dat kleine chickie heeft het goed geregeld. Zit in de schaduw onder een afdakje in de buggy en laat zich rond rijden. Vraag af en toe om wat verfrissing in de vorm van limonade of water en verder hoor je haar niet. Goed bekeken dat moppie! Helaas verliest dit moppie onderweg wel haar net nieuwe zonnebril. Balen!! Want de zon is hier zo fel dat ze er echt wel eentje nodig heeft. Dan maar wat vaker de Minnie Mouse pet op de kop en op zoek naar een andere bril. (overigens was ze weinig onder de indruk van het feit dat ze hem had kwijt gemaakt…….eigenwijsje)

 

We zoeken ondertussen ook nog een kapper want beide mannen moeten hoog nodig geknipt worden. Helaas is het zondag en zijn dat soort zaakjes altijd gesloten. Wij vrouwen doen een poging de haren te laten groeien. Ben benieuwd hoelang dat duurt (in specifiek mijn geval)

We lopen via Southern Most Point (je snapt het al, het meest zuidelijkste puntje van USA en maar 90 mile van Cuba af) naar het hotel. Onderweg komen we langs Louie’s Backyard waar we vanavond weer gaan eten. Wat een feestje!

Eenmaal in het hotel kleden we ons snel om (snel is een relatief begrip met 2 kleine kinderen) en duiken snel het zwembad in. Wat heerlijk!!!! Wat was het warm zeg.

 

Hier kunnen we wel aan wennen, mooi uitzicht, mooi hotel (service iets minder maar goed) en goed gezelschap. Genieten!

We laten een bak garnalen, frietjes en drankjes aanrukken en verblijven de middag aan het zwembad. 

Om 18.00 uur hebben we een reservering bij Louie’s Backyard en dezelfde meneer als gisteravond (meneer uit Polen) bedient ons. We waren nog wel iets te vroeg want men opent hier blijkbaar pas allemaal om 18.00 uur. Wij eten graag vroeg met de kids maar 18.00 uur is het vroegste. We worden nog even verwezen naar de bar achter op de vlonder, ook niet vervelend, uitzicht over zee en lekkere mojito erbij. Mika vindt zijn sap wat minder lekker (had liever de limo van zijn zus gehad) en in zijn snelheid met omdraaien stoot hij zijn glas van tafel. Geluk bij een ongeluk dus in zijn geval. Er wordt nu limo aangerukt voor meneertje.

We krijgen een super leuk tafeltje in een erktertje met een bank met allemaal kussens. Heerlijk voor de kids, lekker chillen in de kussens met een dvd-tje of de Ipad. We kunnen dan wel niet tot in de kleine uurtjes op pad de kroeg in, we eten wel graag lekker en om te zorgen dat het ook voor de kinderen leuk is nemen we de dvd spelers mee en de Ipad. Zo vermaken ze zich uitstekend en geniet iedereen van deze heerlijke maaltijd.

De kids kiezen visje (Coco kiest recent alleen maar visjes om te eten, geen idee waar ze dat van heeft), met aardappel puree en boontjes. Coco schuift heel slim alle boontjes bij Mika op zijn bord (hij eet ze graag) en bikkelt zelf binnen no time haar visjes naar binnen. Het zal wel lekker zijn denken we dan maar. Wij kiezen kiezen de Seared Yellowfin Tuna with Wasabi Sweet Soy and Red Cabbage Spring Rolls met een mooie bijpassende witte wijn. He bah, wat is het leven toch vervelend ;-)


   


Na een bijzondere avond met zijn viertjes bij Louie’s Backyard vallen we lekker in slaap. Tot morgen!!


XX

 

Zaterdag 4 augustus 2012

Posted by Jessica on August 24, 2012 at 2:50 AM Comments comments (0)

Zaterdag 4 augustus 2012, Islamorada naar Key West, Florida, USA

Vandaag verlaten we dit mooie hotel en reizen we verder naar het zuiden, naar Key West. Key West is het meest zuidelijkste puntje van de USA.

Op Southern Most Point is Cuba maar 90 mile van ons verwijdert.

Nu snappen we ook beter hoe dat werkt in Miami Vice vroeger of CSI Miami ;-))

 

We ontbijten weer in het hotel en krijgen complimenten van een jong stel wat ook aan het ontbijten is. Ze vragen als eerste weer of ze tweeling zijn en geven dan aan dat ze het heerlijk vinden om ons met de kinderen te zien en zouden willen dat hun kinderen er ook waren. Zij zijn dit weekendje nou juist weg zonder de kinderen ;-)

Maar ik kan me voorstellen dat voor beiden wat te zeggen is. Het is zo’n perfecte locatie om samen met je lief heen te gaan en de kids lekker ergens te parkeren voor het weekend. Aan de andere kant is het ook zo fantastisch om dit met je hele gezin te mogen delen.

 

We gaan vandaag op pad naar Key West. We laten met weemoed dit prachtige resort achter ons. Als we de loterij winnen gaan we hier nog zeker eens heen ;-)

 

We gaan eerst nog even een duik nemen in het zwembad, we hebben moeite om weg te gaan op deze prachtige plek. We hebbe niet lang de tijd, maar we nemen het er toch nog even van. Er komt een Amerikaanse dame op ons af met een klein meisje die met onze kids wil spelen. Hier in USA heel normaal om dan gewoon op elkaar af te stappen en een gesprek te beginnen.

Net op het moment dat wij weg willen gaan komt het oudere zoontje van deze mevrouw, wat is wezen vissen met zijn vader, naar het zwembad gelopen en verteld dat er een manatee bij de pier zwemt. Die mevrouw vraagt of wij dat ooit eerder hebben gezien, maar nee dus! Hup, meelopen. We zijn haar dankbaar dat ze ons er op attendeerde want het is heel bijzonder om te zien. Wij noemen het een zeekoe, dacht ik, maar hier heet het een manatee. Heel bijzonder om zo in de vrije natuur te mogen zien. Gaaf!

 

Snel aankleden, koffers pakken en de bell boy onze zooi op laten halen zodat wij kunnen uitchecken. We zien ook al dat onze auto wordt voorgereden. Super wat een luxe! We nemen met weemoed afscheid, hier waren we echt graag wat langer gebleven!

 

Het is een beetje bewolkt, maar dat mag de temperatuur niet drukken. Het blijft warm. We willen eigenlijk heel graag nog een poging doen om de tarpons te gaan voeren bij Robbies. Maar helaas is het bere druk, tja………..we zijn gewaarschuwd dat het druk zou zijn in het weekend. Dus we rijden er maar voorbij.

 

Een stuk verder komen we langs het Dolphin Research Center in Grassy Key. Daar stoppen we om te kijken of we daar toevallig met dolfijnen kunnen zwemmen oid.

We hebben mazzel. Over 45 minuten kunnen we een dolfijn een handje geven en aaien. Duurt maar iets van 5 minuutjes dus lang genoeg voor de kids. Roon gaat met ze mee want zo dicht bij het water dat doen we maar niet alleen. Ze geven aan dat ze geen zwemvestjes of bandjes omhoeven, maar helemaal safe vinden we dat toch niet. Je staat op een wiebelige vlonder, maar goed. Zij zullen het wel weten en anders duikt een dolfijn ze vast wel van de bodem af ;-)

 

Ze zijn in een ander stuk al bezig met de dolfijnen en daar genieten we even van mee. Wat zijn het toch fantastische dieren zeg.

 

We halen wat te drinken en mogen dan al doorlopen naar het gedeelte waar onze Meet & Greet with a Dolphin begint.

We krijgen uiteraard eerst een stuk over veiligheid, de regels, wat mag wel en wat mag niet. Wat vindt de dolfijn wel prettig en wat niet. Verder vertelt ze veel over hoe de dolfijnen leven en hoe ze hier zijn gekomen. Grappige is dat ze veel familie van de enige echte Flipper hier hebben zitten. Ook een aantal dolfijnen hebben deelgenomen aan de film als figuranten zeg maar. Ook het jonge dolfijntje wat bij ons mee doet is familie van Flipper. Leuk!

 

De kinderen vinden het fantastisch. Mika kan het zelf, papa in de buurt, en geeft de dolfijn 2 handjes. Bij Coco moet Roon even wat meer overredingskracht gebruiken. Die wil eigenlijk niet, maar ook stiekem weer wel. Roon heeft haar uiteindelijk zover dat ze toch wil en dan geniet ze volop en geeft ze de dolfijn in ieder geval 1 handje! Mika verwelkomt nieuwe dingen en duikt meteen ‘in het diepe’ maar Coco heeft altijd wat meer tijd nodig.

  

Ik heb wat leuke foto’s van de kids gemaakt (de reden dat ik niet mee deed dus) maar we kiezen er ook voor om de foto’s te kopen welke door de fotograaf zijn gemaakt. We scoren nog wat te drinken (warm!!), plassen en gaan dan verder op pad naar Key West.

 

Omdat het al wat later is geworden door dit uitstapje rijden we maar in 1x door. De kids kijken lekker DVD en wij kletsen wat en genieten van deze mooie omgeving.

 

We rijden over de Overseas Highway. Op sommige gedeelten is het stukje grond wat naast de snelweg ligt niet breder dan 10 meter of zo. Je rijdt dus echt met de auto over de zee. Super gaaf om te zien!

 

Einde van de middag komen we aan in Key West en vinden we snel ons hotel Waldorf Astoria Casa Marina. Het ligt echt super en ziet er prachtig uit. De koffers worden uit de auto geladen door de bell boy en de auto wordt voor ons geparkeerd. Wat een luxe!

 

We krijgen snel een kamer toegewezen. Deze is iets minder ruim dan in Cheeca, moderner, maar niet minder mooi. We zijn in Cheeca gewoon verwend. De badkamer hebben ze helaas niet meegenomen in de renovatie ronde. Her en der wat roest, krappe douche ruimte en je moet in bad staan (vinden wij nooit zo prettig) Nee, dat mag wat luxer.

Maar goed, we hebben dit geboekt via Priceline dus we mogen niet klagen ;-))

 

We hebben al een restaurantje laten reserveren bij de conciërge bij Louie’s Backyard. Dit adresje had ik gevonden op het Florida Forum en had Roon onthouden.

 

We nemen eerst een korte duik in het overheerlijke zwembad. Er zijn 2 zwembaden en je kunt vanaf de pier ook de zee in. Dat doen we maar niet met Mika zijn huidje. We proberen ook nog wat te drinken te scoren bij de pool lady, maar ze geeft aan dat dat niet meer kan op 1 of andere vage manier. Hoop poeha hier, maar tot nu toe hebben we nog weinig mogen genieten van de service wat hoort bij zo’n hotel. Die mening zijn wij niet alleen toe gedaan, maar als je Tripadvisor er op na slaat dan hebben meer mensen deze ervaring. Locatie top, prachtig hotel, maar de service………….daar valt nog een hoop winst te behalen.!

 

 

Uiteindelijk is er een vriendelijk Nederlandse ober die beloofd 2 heerlijke mojito’s voor ons te maken en deze te komen brengen. Hij moet het bij de andere bar bij het andere zwembad halen, maar hij regelt het wel! Dat is tof!

 

We lopen na onze opfrisbeurt en wat netjes te hebben aangetrokken naar Louie’s Backyard. Wat een locatie zeg! Super gezellig met terras op/aan het water en binnen niet al te groot restaurant in een soort van woonhuis. Erg knus.

Ondanks dat de conciërge van het hotel vertelde dat ze geen kinder menu hebben wist onze Poolse ober te vertellen dat ze wel degelijk wat aanbieden voor de kids. Geen menu, maar we konden kiezen tussen vis, vlees of kip (dacht ik) met aardappelpuree en groente. Super toch! Coco kiest meteen het visje en Mika de kip.

 

Ik ga voor de Sauteed Key West Shrimp with bacon, Mushrooms and Stoneground Grits. Roon gaat voor de Grilled Coriander and Pepper Rubbed Swordfish with cucumber, citrus and Thai Fried Rice.

Een heerlijke bijpassende wijn erbij en smullen maar. De kids doen het wederom super. Ze eten goed en vermaken zich verder met het kijken van een DVD-tje.

In eerste instantie zie je mensen toch kijken als je binnen komt met kleine kinderen. Ze zitten daar tenslotte ook voor een romantische avond of gezellig etentje en heb je geen zin in als het verstoort wordt door gillende of rondrennende kinderen.

Maar als ze ons eenmaal in de gaten hebben en zien wat er uit de rugzak komt om de kids te vermaken dan vinden ze dat fantastisch om te zien. We krijgen er dan ook regelmatig complimenten over.

 

We vinden het hier zo leuk dat we meteen voor morgenavond reserveren. Leuk! Aansluitend gaan we naast het restaurant nog even met de benen de zee in. Heerlijk zeg, wat een locatie. 

Binnen 5 minuten lopen staan we weer bij het hotel en leggen we de kids in bed. Dit neemt even wat meer tijd in beslag dan anders want ze hebben besloten dat ze net nu de dolle 5 minuten hebben. Je piest in je broek! Uiteindelijk komt het zandmannetje en gaan de oogjes dicht. Wij genieten nog even na van deze super avond met een overheerlijke flesje champagne. Enjoy!!

 

 

XX

 

Vrijdag 3 augustus

Posted by Jessica on August 13, 2012 at 1:45 PM Comments comments (2)

Vrijdag 3 augustus 2012, Islamorada, Florida USA

Wat een heerlijke kamer en wat een prachtig hotel. Kom je hier in de buurt moet je zeker even kijken of ze een mooie aanbieding hebben voor dit hotel.

 

Roon wil heel graag naar Theater of the Sea om te zien of de kinderen met dolfijnen mogen zwemmen of niet. Dat lijkt hem zo fantastisch.

 

Eerst gaan we even lekker ontbijten in het hotel, heerlijk, wat een lekkere dingen hebben ze daar allemaal zeg. De kids zijn gratis en natuurlijk is ontbijt in het hotel duur maar voor nu nemen we het er maar even van.

 

Na het ontbijt gaat Roon eerst even naar Theater of the Sea om te kijken of we wat kunnen regelen. Alles blijkt al vrij vol te zitten en ook is Roon te netjes om te zeggen dat Coco net nog geen 3 jaar is. Qua lengte, babbels en wijsheid doet ze er niet voor onder, maar hij is gewoon te netjes. En het mag pas vanaf 3 jaar dus het feest gaat niet door, jammer.

 

We gaan dus heerlijk aan het zwembad liggen van het hotel, chillen! En we komen er de rest van de dag ook niet echt meer weg. We lunchen er lekker op ons strandbedje met lekkere dingen en plonsen daarna meteen weer het warme water in. Het is zo lekker hier! De foto´s zeggen genoeg dus ik zal jullie niet teveel vervelen met allerlei teksten.

 

In de namiddag rijden we nog even kort met de auto een blokje om. Slippers kopen voor Roon en op zoek naar Robbies Tarpons op aaanraden van Robert-Jan,. Maar helaas zitten we net in de auto en barst er een mega tropische storm los. Geen goed idee om nu nog op pad te gaan. We gaan lekker snel met de auto weer terug, knallen de wagen bij valet parking neer en rennen naar binnen. Heerlijk wat een gemak zeg, laat die mannen maar door de regen rennen ;-) Gemeen he!

 We eten s’avonds lekker in het hotel en genieten van een overheerlijke wijn uitgekozen door mijn private sommelier. De kids doen het echt super, we zijn erg trots op ze. Mika kletst al een aardig woordje Engels en doet zijn best zich verstaanbaar te maken.

We maken nog wat leuke foto´s van de kids op het strand, ze zijn best heel leuk geworden!

 

 

Morning zeggen tegen iedereen (ook al als het wat later op de dag is)

Hi daar, hij wil eigenlijk Hi There zeggen, maar ook zo verstaan ze hem. Hij kan ook trots vertellen hoe oud hij is. 

Het grappige is dat veel mensen vragen of ze een tweeling zijn. Ze hebben dan ook een boel bekijks in het zwembad met hun blonde haren, Mika met duikbril en Coco in haar schoonzwempositie. 

Na het eten duiken we met ze allen in bad op het balkon. Echt wel super lachwekken, met ze vieren in een rond bad en dan wil Mika ook nog zijn duikbril op. Maf kind, dat hebben we maar even niet gedaan (bad zat vol sop dus hij zou toch niks hebben gezien ;-)) 

Wij genieten nog even heerlijk na op het balkon als de kids eenmaal in bed liggen. Wat een prachtig uitzicht, hotel en uiteraard goed gezelschap.

 

Tot morgen

 

XX

 

Dinsdag 31 juli 2012

Posted by Jessica on August 13, 2012 at 1:30 PM Comments comments (0)

Dinsdag 31 juli 2012

 

Vandaag gaan we chillen. Lekker de hele dag niks doen en bij zwembad thuis. De kinderen vermaken zich zo ontzettend goed, fijn om te zien hoe leuke ze samen kunnen spelen.

 

Mika blijft maar krabben en het lijkt alleen maar erger te worden. We weten ook niet meer wat we moeten doen want we hebben alles al wel geprobeerd. We besluiten dat het toch een goed plan is als Roon even met hem naar de Urgent Care gaat. Hij krabt zichzelf anders helemaal op.

Ze gaan naar de Urgent Care in Cape Coral, 1708 Cape Coral Parkway East.

 

Mika krijgt Prednison gekregen tegen de jeuk. Advies van arts is om andere zonnebrand te gebruiken en ander spul voor onder de douche. Dus wel slaan wat anti allergische dingen in en Neutragen zonnebrand. Nemen we mooi mee naar huis. We hopen dat hij zich snel wat beter gaat voelen en hij weer meer kan genieten van het zwembad. De arts adviseert wel om niet te zwemmen tussen 10.00 en 16.00 uur maar dat is natuurlijk niet haalbaar voor zo’n mannetje op vakantie met een zwembad aan huis. We smeren hem dus maar gewoon lekker veel in zodat zijn huid vocht behoudt.

 

Helaas duurt het altijd wel wat lang bij zo’n Urgent Care en de mannen zijn wel klaar met het wachten. Zodra ze thuis komen aan het einde van de middag wordt er eerst even lekker gezwommen voordat we naar de Publix gaan voor het avondeten en medicijnen.

 

De moppies kiezen pannenkoeken als avondeten en Roon kiest voor ons een behoorlijk T bone Steak met wat lekkere groente en tomatensalade (de laatste volgens geheim recept van mij, als je er eenmaal van eet wil je niet meer anders)

 

We plonsen na het eten nog even het zwembad in, lampjes op de dimmer en genieten van deze mooie avond in Cape Coral.

 

XX

 

Maandag 30 juli 2012

Posted by Jessica on August 13, 2012 at 1:30 PM Comments comments (1)

Maandag 30 juli 2012

Heerlijk geslapen! De kids tukken allebei erg goed.

Mika wordt alleen al 2 avonden om 1200 uur wakker. Even insmeren en weer verder slapen. Hij heeft op het moment teveel jeuk, arm mannetje. Zijn huid ziet er dan ook niet uit.

 

We plonesen lekker het zwembad in en genieten van de rust en het relaxen. Wat is het toch heerlijk!

 

Rond 11.00 uur gaan we richting Miromar Outlet. Er moet geshopt worden!! Maar eerst starten we met de lunch. Een lekkere plat broodje (soort van pizza) bij Naples Flatbread. Erg lekker!!

 

Ik kn niet heel veel vertellen behalve dat we veel hebben geshopt! Disney store, Tommy kids, Saks Fifth avenue en ga zo maar door. Ik kan wel in details treden over hoe we geshopt hebben maar dat gaat al snel vervelen. ;-)

 

De kids hebben zich nog heerlijk kunnen uitleven in Playland daar maar jeetje wat is het warm zeg.

 

Het is al einde van de middag voordat we bepakt en bezakt naar huis gaan. We kunnen er voorlopig weer even tegen!

 

S’avonds weer lekker buiten eten in bikini, lekker de BBQ aan. GENIETEN!

 


Rss_feed